HOLOSOPHY EXPLORATION BY TEGEDAO

Att se din ‘story’ som det som du väljer att identifiera dig själv med är att inse hur fundamental aspekt det är av dig själv. När du beskriver dig själv du berättar om din ’story’. Det är uttrycket om hur du har ’individuated’ dig själv från världen som omger dig. Omfamna fluiditet och förändring i väljandet av ’the story’ du berättar om dig själv. Detta är sann Slow School i att du är konstant skaparen av dig själv och din verklighet. Hur du själv på ditt unika sätt ser på omvärlden i form av din egen ’story’. Självidentifiering! SLOW SCHOOL!

Läs mer  

Frank Donald Drake är en amerikansk astronom född 1930 i Chicago som mest är känd för skapandet 1961 av den så kallade DRAKE EKVATIONEN - En hypotetisk ekvation för att uppskatta antalet högteknologiska civilisationer i vår hemmagalax Vintergatan och hur annat intelligent liv kan arta sig där i jämförelse med vår egen jord i ett annat planetsystem. Ett vetenskapligt sökande efter Extraterrestrial Life i vår galax för att potentiellt upptäcka liv! DRAKE EQUATION!

Läs mer  

Vad är egentligen den amerikanska drömmen? Kan man uppnå den? Har den sitt ursprung från 'divine providence' som sträcker sig långt bak i tiden? Den amerikanska identiteten är byggd runt omkring en konstellation av ideal - individualism, frihet, jämlikhet, hårt jobb, och 'the rule of law' - som 'compromise the American Creed'. The Epic of America!

Läs mer  

Det spirituella av sport är något som sträcker sig tillbaka till antika Grekland. Play/sport är något som omfamnar energin av universum i form av tävlingsinriktad anda. Det är metafysiskt och mytopoetiskt! Euforin över att bli en CHAMPION/HJÄLTE är en himmelsk upplevelse som bara kan upplevas I det mytologiska av sport instiftat av den självaste gudarna! Ett typ av hem för 'body, mind och spirit' i sann Holosophy-anda!.

Läs mer  

Alexander den Store räknas som en av antikens stora figurer och om enligt honom själv kom till genom 'divine birth'; son of the omnipotent Greek god Zeus och släkt med hjälten Achilles!. Ett geni till militärledare men också en stor visionär med hunger för kunskap och det gudomliga. En Filosof-Kung som 'conquered lands' och spred Grekisk kultur i sitt herravälde med en stor stab av filosofer och vetenskapsmän. The Blazing Star! En HOLOSOPHY - Conqueror!

Läs mer  

Star Wars och vetenskap är sannerligen en häftig kombination. Star Wars placerar teorierna av vetenskap till scenarier av sci-fi förvandlad! Historierna i Star Wars hjälper oss att komma underfund med visionen av det fantastiska med universum avslöjad av ’science’. Jag fördjupar mig med detta med hjälp av boken The Science Of Star Wars som i stort och mycket handlar om topics relaterat till om 'the Star Wars universum' kan bli ett verklighetsscenario för oss på Jorden ur ett vetenskaplig perspektiv. HOLOSOPHY handlar det om i alla fall i allra högsta grad!

Läs mer  

Livet är allt bra konstigt och banbrytande vetenskap kan öppna upp dig för detta. 'Quantum interconnectedenss' är till exempel en teori som försöker besvara gåtorna om hur att definiera verkligheten. Vad är egentligen 'consciousness' och 'the field of infinite possibilities'? Slow School försöker öppna upp dig för denna verklighet med mer vetenskapliga termer! LIFE IS STRANGE!

Läs mer  

Att 'know thyself' är högst fördelaktigt och kan producera visdom och förståelse om dig själv och omvärlden. 'Know thyself' är en personlig resa som kan öppna upp dig för ditt harmoniska 'self' och dina 'infinite possibilities' med universum. To know thyself is the beginning of wisdom! Förstå vem du är! KNOW THYSELF!

Läs mer  

Slow School och Holosophy säger att 'imagination' är ytterst viktigt till ditt liv. Den genomsyrar din existens till consciousness och anses från många att vara till och med viktigare än kunskap. Värna om ditt 'imagination' och tillåt bli inspirerad av dessa magiska 'imagination quotes'. Allt för att tända gnistan om att förbättra din livssituation med hjälp av ditt egna 'imagination'. Möjligheterna är enorma och obegränsade med ditt kreativa 'imagination' till skapande! HOLOSOPHY!

Läs mer  

Med The Science of Self vill jag komma underfund med mönster som du ser i livet och i naturen i fokus på 'Science and Mathematics'. Allt från 'The Scientific Method' till The Laws of Abstract Mathematics, som både kan användas precist för att beskriva verkliga fenomen var som helst i det synliga Universum. Holosophy omfamnar detta till ett helhetsperspektiv till 'the script and language of the Universe'.

Läs mer  

Stanislav Grof är en sann pionjär inom den så kallade Transpersonala Psykologin. Han utforskar 'the hidden dephts of the human psyche' och är en av de tidigaste forskarna av psykedelisk terapi som han omfamnar i sin Transpersonal Vision. Grof ser potentialen av psykedeliska substanser som kan framkalla icke-ordinära 'states of consciousness' vilket kan leda till positiva effekter och healing! En psycho-spiritual transformerande process! TRANSPERSONAL!

Läs mer  

The Holographic Self är en teori som försöker förbinda helheten av individen och det kollektiva till en organisk enhet som omfamnar varandra i harmoni naturligt av sig självt i Universum. Som vågor i havet med en unik karaktär på ytan, men 'deep down' är vi evigt förbindande till varandra och till havet som helhet! Allt reflekterande varandra! Gud är havet och holografisk! Holosophy!

Läs mer